a thousand thanks :)

Monday, October 10, 2011

still trying .

kita sudah amat kritikal sekarang .ini bukan masa kita nak bercanda mesra .

aku bukan budak baik .sekali lagi .cuma aku rasa mulianya wanita ,tolonglah jangan dicarikcarik .tolonglah wanita menjaga harga diri mereka .aku feminis .ya .bab ini amat feminis .bukan confirm lagi pun kau nak pinang anak orang tu kan ?sedapsedap kau nak potong line tok nenek ,mak bapak dan bakal suami dia ?eh maaf .emo pulak .

tahu tak wanita itu mahal amat ?sila sisip kemas wanita amat mahal .
jangan beli dengan janji kosong .jangan beli dengan perhatian konon gentleman .jangan beli dengan cerita yang tahpape .

dan ingatan ini sebenarnya mengingatkan aku juga tentang kelemahan aku sebelumsebelum ini .kalau kita benci dosa si pelaku tu ,ingat balik dosa kita sebelum ni .kita pun tak sempurna .kan ? aku tak mahu benci siapapun .kalau lah mampu ,jom doa untuk kebaikan semua orang .dan serious aku rasa sangatlah gigih peranan kita dalam perjalanan ini .

heliza helmi yang manis

yang baik sila ambil peluk dalam hati .
yang buruk ,sila campak bawah titi .

2 comments:

ShahzCudin said...

salam..
ayat entri yg berbunga2..bagus..asyik baca ayat2 teknikal ni bosan jgk..

fatinaina said...

wslam..
sekadar meluahkan..
thanx ya :)

Copyright@ LALALA all rights reserved :)