a thousand thanks :)

Thursday, November 24, 2011

ini cerita friendship .

Manusia kadang kala buat kita kecewa, manusia kadang kala buat kita terseksa, manusia itu buat kita rasa sakit amat, manusia kadang kala buat kita rasa nak ketukketuk bagi dia faham, rasa nak hantar dia duduk gua dan jangan kau keluar lagi, tapi manusia itu juga pernah buat kita senyum, manusia itu pernah jadi orang di sebelah kita, manusia itu juga pernah menyapa bahu kita, manusia itu tetap kawan kita. Walaupun hati kita matimati marah pada dia .

Duduk sekejap, tarik nafas .Sedangkan serendahrendah ukhwah pun dengan bersangka baik . Kalau hilang bersangka baik, tahap mana kah friendship kita ? Negatif satu ?

Marah manapun pada manusia, tak mahu kah pimpin tangannya bersama ke syurga ? Mahu lihat dia tersungkur di tengah jalan kerana kita? Kutiplah yang manismanis, buang yang masammasam .Bahagia itu ada pada senyum .Bahagia tak datang pada muram .

Jom ikat bahagia kuatkuat .
marahmarah .Jangan datang selalu .

Tuesday, November 22, 2011

sekarang aku hanya menghitung hari. hari2 bagaikan berlari. dan aku masih tetap berdiri. kalau boleh aku berlari, aku akan .walau jalan berduri sekali pun , aku akan tetap gagahi . aku ikuti cahaya sebab depan aku adalah jalan yang berliku . hanya keyakinan dalam dada yang bergerak seiring dengan langkah aku .bukan kah kita manusia dibekalkan oleh Allah dengan perisai masing2 perisai tabah dan sabar dalam menempuh kehidupan . memang apa yang kita dapat kadang2 tak sama dengan apa yang kita impikan. tapi , itu semua kan atas effort kita sendiri, bukan orang lain. tak salah kalau kita hargai.

maju setapak tidak cukup kawan2. jadi majulah bertapak2.

Wednesday, November 16, 2011

i love them . they fill me in the blank =)

aku tergelak sendiri dengan gelagat kawan yang sorang ney . dengan ramarama pun nak bercakap,bukan meluahkan perasaan tapi nak menghalau keluar . tidak berniat jahat tapi cuba menjadi seorang yang mencintai makhluk Allah . takutakut kalau tersangkut kat kipas (haha). oke stop, just ignore kan ramarama yang innocent tu .

ini yang aku nak story kan. .

petang tadi ada sitting . sedikit nervous+excited . bukan dengan MR Ehem, bukan jugak dengan Puan Z tapi dengan lecturer yang disayangi . Encik berkacamata yang peramah lagi baik hati (en pie) . terima kasih atas pujian dan kritikan . huhu . hopefully dapat berakhir dengan baik . aku dah mula berkira kira . bukan tak suka berpraktik disini tapi tak sabar nak bersama kawan yang lain . rindu dah menebal . kata orang, kawan baik dapat baca hati kita . betul ke?


rindu IchiLurve :(

Tuesday, November 15, 2011

trying .

tak semua orang boleh bahagia ,
tak semua orang dapat bahagia .
tak semua orang hidup dalam senyuman ,
ada yang menangis untuk dapatkan kegembiraan .

Bukan semua orang dilahirkan dengan jiwa yang kuat ,kerana itu kadangkala emosi menang tanpa lawan dengan rasional .Bukan semua orang boleh bersabar di awalnya ,kerana tiket syurga itu mahal .Tiket yang tak dijual di pasaraya ,kedai runcit ,atau di mana jua .Tiket yang hanya boleh digenggam oleh orangorang yang berusaha .
Berusaha mengejar ke garisan kejayaan .Malangnya ,tak semua mahu sampai ke garisan itu .Mungkin tak faham ,mungkin tak tahu ,mungkin kurang berusaha ,mungkin juga buntu.


bukan senang nak bahagia dalam sekelip mata .kau himpun lah duit berjuta bilion pun ,nak memperoleh bahagia mestilah bergantung kepada keadaan seseoranag kan ?yang gigih berusaha , yang tak mudah give up ,yang berada di jalan Allah .
InsyaAllah boleh .

Sunday, November 13, 2011

twenty already

kadangkadang sentimental juga perlu ,terutama di waktu lewat malam .menemani detikdetik lalu .not 100% sentimental ,tapi lebih kepada menghargai .

today ? genap . unbelievable . hari bahagia,gembira cukup .riang cukup,penat pun cukup . Kata dia yang membuat aku jadi tersentuh ,walau tak seindah mana tetapi sudah cukup .Kerana kadangkala ,ikhlas menjadi teraju segalanya .terima kasih sebab kau selalu memperoleh piala tempat pertama dalam melakukan segala hal untuk menghappy kan aku .termasuk lah hari ney .


terima kasih linda untuk vanilla cake and wallet yang purple :)
terima kasih my qifa untuk birthday gift(secret) and spent time tengok shark night .
terima kasih kawankawan yang wish kat fb .
and super duper terima kasih to my mom for the birthday gift and wishes . love u sangat :)

Thursday, November 10, 2011

bebelan seorang ?

aku tak tahu kenapa lately ney aku nak sangat balik rumah .merontaronta .kalau la tak kerana kerja ,dah lama aku bergerak .mungkin terlalu rindu .hati kadangkadang mengeluh jugak .there's something yang aku nak tapi aku sendiri tak tahu apa .sometimes aku berfikir jugak ,have i do something wrong with anyone ?tak tenteram seperti biasa .hanya kepada Allah aku memohon .berdoa supaya tiada yang buruk berlaku..

“Sabar ,sabar dan sabar !Sila bertenang aina!”

aku sangat perlukan seseorang untuk ungkapkan itu kepada aku .Maaf aku pinta kepada sesiapa hari ini sekiranya mimik muka aku tak seperti selalu .Aku terasa benarbenar gelisah malam ney .Sudah ditulis tapi tidak diselitkan .Membentak rasanya persoalan itu dalam kepala otak yang membelenggu .apa yang aku lihat belum tentu sama dengan apa yang aku rasa .semoga aku diberikan kekuatan .


btw .rindu kat abah ,(walaupun masih awal) thanx untuk birthday gift N8 yang hijau :)

Wednesday, November 9, 2011

choose to be happy .

Hidup bukanlah suatu tujuan ,melainkan perjalanan ,so..nikmatilah .Hidup adalah anugerah ,belajarlah untuk menerima .

Hidup ney kadangkadang macam pertandingan ,kita lah yang harus menangkan .Hidup juga macam tugas ,pandaipandai lah kita selesaikan .dalam setiap kehidupan pasti juga terselit keindahan .belajarlah untuk bersyukur .

Time runs like a jet plane .tolong ingatkan aku untuk aku menggunakan masa aku wisely dan supaya aku mampu memberikan yang terbaik for everything yang aku buat .mengingati bahawa Allah selalu ada ,dan aku bersyukur untuk setiap hari yang aku tempuh and for days yet to come .


kerja semakin menuntut pengorbanan .semoga cinta aku tidak terkorban .hanya beberapa langkah saja lagi .

SEMANGAT!

Monday, November 7, 2011

learn how to appreciate .

Jika sebiji telur dipecahkan oleh kekuatan dari luar ,jadi kehidupan didalam telur akan berakhir
Tapi ,jika sebiji telur dipecahkan oleh kekuatan dari dalam ,maka kehidupan baru telah LAHIR .

HALHAL BESAR selalu dimulakan DARI DALAM .tuhan tak pernah menjanjikan bahawa langit itu selalu biru ,bunga selalu mekar ,mentari selalu bersinar .Tapi ketahuilah bahawa Dia selalu memberi pelangi disetiap badai ,senyum disetiap air mata ,berkat disetiap kegigihan ,jawapan disetiap doa .

Ada keistimewaan didalam diri kita ....daripada menghabiskan waktu untuk menangisi kelemahan ,lebih baik kita menggali & belajar untuk mengenali keistimewaan yang ada .setiap orang ada keistimewaan masingmasing dan modal utama untuk menggalinya adalah dengan hati yang penuh syukur .‎​​Jangan pernah menyerah kawan .teruskan berjuang .“Life is so beautiful..”. dan kalau esok tak pernah datang .jangan kau menyesali hari ini .

alhamdulillah.

Friday, November 4, 2011

jauh dimata dekat dihati .

raya bertukar ganti ,hidup silih berganti ,
hari berganti hari ,pegangan satu dinanti,
kawankawan tetap dihati .

selamat meniti hari kawankawan . semoga yang hilang akan berganti ,yang diharap akan dapat dipenuhi ,yang disayangi dan menyayangi akan selalu dirindui dan merindui . bukankah kita hidup di bumi Allah ini untuk menghargai satu sama lain ?tak perlu untuk mencari keburukan orang lain .masingmasing ada kelebihan dan kelemahan yang tersendiri . (yeaah ,tak perlu nak merepek timetime macam ney)

dan aku sekarang berada dilaman perang .everyone is busy right now with their own duty ,tapi aku ?dah lama sangat berada didunia sesawang ney . sakit mata laa hadap benda alah ney lama2 :(
let's go Eclipse ,carry on with the coding

Thursday, November 3, 2011

hello third of November .

silent .2 seconds jeee .

yes ,it made sense .why should I oh why should I being worried to that extent until not able to remember so many facts that I should memorize .

sila kembali ke alam nyata pulang ke pangkal jalan dan berhenti dari hidup di dunia Alice .terus tukar topik and asked her whether he has take her meals ,hows her job today ,bla bla bla .

untuk segala kasih sayang yang telah kau semai selama 9bulan ney .aku berterima kasih .bak kata orang ,tak perlu sentiasa ada dia di sisi untuk membukti setia .tak perlu menabur seguni harta untuk 'membeli' jiwanya .

Tuhan menghantarnya di saat aku perlu ,di saat aku kelu dengan segala di sekeliling ,di saat aku lesu menghadap situasi

terima kasih Tuhan yang memegang hati .
terima kasih cinta hati .
terima kasih hati .
Copyright@ LALALA all rights reserved :)