a thousand thanks :)

Tuesday, August 30, 2011

jika terakhir buatku .

killer title kot :p

betol ke tindakan aku ney ?
salah tak apa yang aku buat ?
banyak persoalan yang tak terjawab .
semakin banyak andaian .

maaf kan aku wahai pencinta .
untuk segala silap & salah .

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN

Sunday, August 28, 2011

grant me zillionth smiles please .


dan ia turun melimpah-limpah tak tertahankan .
mengulang semalam yang hampir 2 tahun lalu .
selamat kembali dunia kuat .
selamat berkarya kehidupan baru .
selamat mengejar syurga .
selamat tinggal 19 tahun .

buka mata lihat langit .
ia masih biru .
buka hati lihat jiwa .
ia minta cleanser .
clorox nak jugak ?

Thursday, August 25, 2011

i need someone to fight .


bukan post pasal muka yang separuh timbul .
ataupun gambar bajet cover majalah .

back pain .
omo omo !
tanggung la kau .

HAHA

kau apa hal beb meraung secara tibatiba ?
(belum senile lagi)

siapasiapa volunteer nak bagi penumbuk ?
nah ambikla tulang belakang aku ney .
hentam la .

Tuesday, August 23, 2011

beautiful like you .


(sory xde pic untuk entry kali ney)

kita selalu bercakar.
lawan kokok macam ayam kampung & ayam daging.
kutuk sampai langit.
gebang macam nak bagi satu dunia dengar.
aku rendah , kau tinggi.
kau raja , aku kuli .
kau perfect , aku kuali.
kau natural beauty , aku fair & lovely .
kau memei ,aku letchumy .
kau kfc ,aku kari .

padahal dua-dua sama .

"aku tak kisah pasal kau ,macam diri kau sekarang .
kau kawan aku kan ?"
aku janji aku ingat statement kau ,insyaAllah .
statement yang buat aku tegak sampai hari ni .
dengan izin Dia juga yang memegang hati .
statement yang aku tak pernah imagine untuk dengar .
lagi-lagi dari mulut kau yang macam tak berhenti
isytihar perang dingin versi bujang lapok .
kau memang full-time kawan baik ,part time musuh perang .

sebab aku kenal siapa aku .
aku tahu tinggi rendah aku .

bagi aku matahahari , bagi aku hujan .


sila senyum , kawan :)

Manusia ney kadangkadang buat aku kecewa ,
manusia ney kadangkadang buat aku kecik hati ,
manusia ney buat aku rasa sakit amat ,
dan manusia ney kadangkadang buat aku rasa nak ketukketuk bagi dia faham ,
rasa nak hantar dia duduk gua dan jangan bagi dia keluar lagi,
tapi manusia ney juga pernah buat aku senyum ,
manusia ney pernah jadi orang di sebelah aku ,
manusia ney juga pernah menyapa bahu aku ,
manusia ney tetap kawan aku .
Walaupun hati aku mati-mati marah pada dia .

aku duduk sekejap ,tarik nafas .
Sedangkan serendahrendah ukhwah pun dengan
bersangka baik .
Kalau hilang bersangka baik ,
tahap mana kah friendship kita?
Negatif satu?

jom ikat bahagia kuatkuat .
hargailah nilai persahabatan .
perasaan marah , sila jangan datang .

Monday, August 22, 2011

critical MONDAY :(




speechless .
kusut .
down .
fikirlah seribu juta kali pun ,
kalau tak dimulakan macam mana nak tahu yang akhir ?
tengok diri kau dulu .
then baru cakap pasal aku oke ?
nobody perfect konon .
jangan cakap kalau tak tahu .
hadap la kau dengan benda alah tu .

IHATESTALKER ! !

p/s:maaf bulanbulan pose ney tak dapat jugak nak
menahan kemarahan yang dah tahap gaban ney :(

Wednesday, August 17, 2011

harsh reality .




aku takkan jadi .
jadi seorang yang tinggi diri .
seorang yang riak .
dan aku akan pastikan semua nya . tidak .

kenapa harus macam ney .
aku nak bebas menjadi diri aku .
jangan lah cakap dunia ney kejam .
bagi lah masa .
aku nak pandang depan .
melihat seribu satu gelagat orang atas dunia ney .

aku akan sentiasa aku . yang aku tahu .
aku nak pergi dari realiti yang berat ney .
sebolehnya .

Yuna - Bulan Ditutup Awan




glitter-graphics.com

Sunday, August 14, 2011

sayang linda :)

penat hari ney .
ney je yang dapat .
haha .
pape pun thanx untuk kawan yang menemani .
jasa baik korang xkan aku lupakan.

especially yang ni .



salmazlinda safari

Wednesday, August 10, 2011

tanya sama dia :/




tengok perkara yang sama tiaptiap hari .
aaiiisshhh .
bosan la .

kadangkadang aku
terlalu mahu dan mahu .
sampai aku lupa apa yang aku perlu .
seharusnya bersyukur dengan apa yang aku ada ,
sekarang .

ya . alhamdulillah :)

Monday, August 8, 2011

half alive .

If you don't have a smile ,
I'll give you one of mine . :)

smile always sayang .
itu je yang mampu indahkan harihari aku .

already sick .

Friday, August 5, 2011

down .


perasaan ini apa namanya .
aku takut untuk sebut apa namanya .
bukan sebab aku takut salah .
tetapi aku takut apa yang aku rasa kan ini .

pedih yang menyinggah di sanubari .
hancurkan keyakinan yang menjadi kekuatan aku .

aku jatuh lagi sekali lagi jatuh .
untuk sekian kali namun kali ini aku lemah .
sukar untuk aku bangun lagi .

Wednesday, August 3, 2011

love you too :)



selamat enam bulan sayang .
harap kekal macam ney .
moga bahagia aku jadi bahagia kau .
sedih kau jadi sedih aku .
Copyright@ LALALA all rights reserved :)