a thousand thanks :)

Thursday, June 30, 2011

trying to hard .

memaksa dan terpaksa .
pergi lah jauh .
sejauh yang aku tak boleh nak kejar .
yang aku tak boleh nak dapat .
yang aku tak boleh nak tengok tiaptiap hari .


kau tersenyum hapy .
aku bila lagi ?

Saturday, June 18, 2011

suck



jari biar lah bergerak mengikut hati .
dan mengikut kata hati aku malam ney .
ya . memang aku sakit .
sakit hati macam ditorehtoreh oleh pisau
gillete yang baru aku beli tadi petang .

macam mana kau boleh kata
kau dalam proses menjadi sempurna untuk aku ?

sedangkan bayang kau pun tiada di garisan mula .

mungkin kau invisible man

cicakmann

kalau lah aku layan kau .
macam mana kau layan aku .

mesti kau benci aku .

Thursday, June 16, 2011

veryvery hurt

aduh .
setiap kali tengok nama kau naik kat friend
on chat tu ,
aku ternantinanti .
bila agaknya .

aku harap sangat kau rasa apa yang aku rasa .
mungkin kau pun akan gila macam aku .
tengok wall kau setiap hari .


miss u a lot

Wednesday, June 15, 2011

menangis + worry = i gonna be okay =)

satu hari tanpa mesej ?
maaf .
tak bermaksud pun nak lari dari kau .
then , jangan lah nak bagi ayat jiwang tersebut .
ayat yang manis .
semanis cadbury yang aku makan semalam .

untuk hati yang sakit .
aku lebih suka berbaring dihadapan tv .
menonton maharaja lawak .
walaupun dah beribu lapan belas juta kali aku tengok show ney .
rasanya lebih tenang.

memang ketawa besar .
tapi rasa sakit didalam hati ini lagi lah besar .
kau tak akan nampak .
aku yang merasa .


sorry again

Thursday, June 9, 2011

gudbye lullaby =(


nak bercinta dengan putera raja ?
tapi dia tak datang turun dari langit .
kalau terjumpa ,
kejarlah dia .
peluang hanya datang sekali .
kadangkadang memang kita tak jangka .
orang dah ada depan mata pun kita tak nampak .
belajar untuk menghargai .
bila dah takde mula lah menyesal .
menangis sampai airmata darah ?
terjun bangunan ? bunuh diri ?
fikirlah beribu juta kali pun .


sengsara

Monday, June 6, 2011

critical injured .




hadapan pemberontak .
kanan segerombolan zombie .
kiri perogol bersiri .
belakang gaung nan jurang .


harus aku pilih yang mana ?

terpaksa membuat pilihan yang tak
akan terpilih .

Friday, June 3, 2011

gud morning third of june =)

happy anny sayang .
as u know , i love u too .
hope kita akan stay macam ney .
till the end . hehe =D
tengok cinema samasama .
aku happy selama beberapa bulan ney .
segala kekurangan aku .
segala ketidaksempurnaan aku .
kau terima dengan baik .

dear ,
muhammad afiq bin muhammad jais .

Copyright@ LALALA all rights reserved :)