a thousand thanks :)

Monday, October 31, 2011

'expect the unexpected'

seperti biasa ,kelamkabut .ke sana sini .macam kucing hilang anak (eh ?) sedangkan aku tahu ,aku perlu bertenang .

banyak kali aku bisikkan 'sabar,sabar' .nyata,sabar hanya lah di bibir puan sabariah .tak masuk dalam hati ,langsung (sedih) hingga ke suatu saat ,bila aku terasa sukar benar mahu meresapkan sabar di dalam hati .

aku menangis .ya ,dengan bersungguhsungguh menangis .*hati berkepingkeping* .nasib baik kawan sebilik tiada bersama .

aku tahu aku tak boleh marah .aku tahu aku perlu sabar .yet masih sukar nak mengaplikasinya dalam perlakuan hingga semuanya been throw out like heavy rain .tibatiba teringat katakata seorang insan .aku perlu lepaskannya .

Sunday, October 30, 2011

sepintas .

aku belajar untuk melupakan seseorang yang melupakan aku .
aku belajar memaafkan semua yang menyakiti aku .
aku belajar untuk menjadi yang terbaik untuk orang yang aku sayangi .
tapi something yang aku tak boleh pelajari , harus belajar tersenyum disaat orang yang aku sayangi menyayangi orang lain .

harus delete previous post .dunia sakan .oke tak boleh cakap siasia banyak .kurang saham akhirat nanti woot tak rela .its 10 09 pm already .mata dah berat macam ada gam yang melekat .penangan berjalan seharian menyebabkan aku penat .

Ngeks :p


walaupun baru bersapa dilaman sesawang ,dah mampu buat aku tersenyum lebar sampai ke telinga .adakah aku terlalu over superduper happy bila masih lagi berada didalam fikiran ? maybe hanya nak release tension ? (menimbulkan perasaan yang kurang enak)

setelah sekian lama aku tercaricari sumber kekuatan ,setelah berkalikali memohon pada Dia untuk hadirkan 'seseorang' itu . kau tahu ,hati aku sekarang mula mengalami musim . musim yang pelbagai . walaupun dalam keadaan aku berdiri seorang diri . maknanya itu apa ? mungkin terdetik jugak 'you always have my shoulder when you cry'

bukan nya aku bergembira diatas kesedihan seseorang . just kegembiraan datang tanpa diundang dengan ramahnya .harus aku salahkan siapa ? hati atau perasaan ? sesungguhnya Allah selalu menguji kita , bagaimana untuk menyayangi ,untuk merindui dan untuk menghargai . Alhamduliillah .

Friday, October 28, 2011

it's better if you don't understand -.-

kalau kau rasa kau tersangkut di tengahtengah laut ,
aku akan belayar seluruh dunia untuk cari kau .
dan kalau kau lupa betapa bermakna nya kau pada aku ,
aku akan ingatkan kau tiaptiap hari .

mereka berpendapat kawan baik boleh baca hati kita . walau kita tak bercakap sepatah ayat pun . so , read mine . berapa ramai pun yang keluar masuk dari pintu hati kita , kawan baik tetap bertakhta . in the clouds and clear day . itulah kekuatan persahabatan . like a song that i loved so much , "Count On Me - BM " .

banyak ayat yang aku nak aturkan untuk kau .
banyak story yang nak aku kongsikan sejak beberapa hari ney . the tragic things i must say . i'm sorry heart . hope kita kawan selamanya .

you can count on me ’cause i can count on you .

Wednesday, October 26, 2011

entry yang merapu .

jangan berharap pada sesuatu yang belum pasti .jangan marah kalau apa yang disangka tak sama dengan dunia realitinya .haha_gelak sopan .

kerja malam ni melompat belog orang .dari europe sampai indon nun .kegigihan .manfaat sangat kan masa kau .

Tuesday, October 25, 2011

macam tu lahh .

first impression of some EHEM people about me is 'banyak cakap' .walhal bukan kawan .bukan kawan conversation pun .ini memalukan atau ini adalah glamour ?haish tolong la glamour dengan benda yang berfaedah please .becok betul .jahit sedozen mulut baru kau terdiam sebulan .zapp !

Bukan semua orang dilahirkan dengan jiwa yang kuat ,kerana itu kadangkala emosi menang tanpa lawan dengan rasional .dan disebabkan itu lah aku mampu menyembunyikan sejuta satu rasa .untuk insan insan yang pernah memberikan senyuman , terima kasih !

senyumlah selagi mampu .

Saturday, October 22, 2011

i'm sitting in front of you yet , you don't know me well

tajuk entry yang begitu panjang :P


mom would always be a person you admired most .
through thick & thin .

a famous quote says that;

"seorang ibu itu bisa merasakan perasaan kurang enak bila anaknya sedang berduka hati"

and there you go .

'banjir' macam adik 6 tahun masuk sekolah sematamata kerana rindu.

Thursday, October 20, 2011

terhempap @ tersentap .

sebenarnya aku sedikit penat minggu ney .sepanjang masa rehat adalah masa untuk bersuka ria yakni mempraktis adengan-adengan luar kawalan medulla oblongata .

mungkin sebab terlalu bersukaria di perkampungan hari tu . kan mak dah pesan , jangan nak menggeletek sangat , nanti mesti menangis .(terbit jugak rasa kekesalan aku) .sedih ,agak bernasib baik sebab dapat jugak tengok buat kali terkahir .walaupun aku terpaksa ambik cuti berdouble double .

ajal maut di tangan tuhan ,
semoga roh pakcik ditempatkan di golongan orang yang beriman .
AMIN

Thursday, October 13, 2011

oh bulan

"oh sedihnya ,cakaplah sesuatu"

seorang manusia mengharap ada suarasuara ajaib yang akan memujuk dengan katakata sakti .moga hati yang gundah kan reda .hakikatnya ia semakin gundah bila katakata sakti yang diharap tidak datang sebaliknya yang muncul adalah suara yang mati punca .kelu .

Lemparkan saja aku dengan gelaran apapun ,
Fikirkan aku dengan fikiran apapun ,
Katalah dengan perkataan apapun ,
Bukan dulu sudah aku katakan ,
Aku hanya minta difahami .
Walau apa jua tindaktanduk aku ,
Aku hanya minta difahami .
Kerana aku masih separa proses .
Masih belum siap .

Bulan terang ,tasik cerah ,malam riang ,rumput tangis .

Monday, October 10, 2011

still trying .

kita sudah amat kritikal sekarang .ini bukan masa kita nak bercanda mesra .

aku bukan budak baik .sekali lagi .cuma aku rasa mulianya wanita ,tolonglah jangan dicarikcarik .tolonglah wanita menjaga harga diri mereka .aku feminis .ya .bab ini amat feminis .bukan confirm lagi pun kau nak pinang anak orang tu kan ?sedapsedap kau nak potong line tok nenek ,mak bapak dan bakal suami dia ?eh maaf .emo pulak .

tahu tak wanita itu mahal amat ?sila sisip kemas wanita amat mahal .
jangan beli dengan janji kosong .jangan beli dengan perhatian konon gentleman .jangan beli dengan cerita yang tahpape .

dan ingatan ini sebenarnya mengingatkan aku juga tentang kelemahan aku sebelumsebelum ini .kalau kita benci dosa si pelaku tu ,ingat balik dosa kita sebelum ni .kita pun tak sempurna .kan ? aku tak mahu benci siapapun .kalau lah mampu ,jom doa untuk kebaikan semua orang .dan serious aku rasa sangatlah gigih peranan kita dalam perjalanan ini .

heliza helmi yang manis

yang baik sila ambil peluk dalam hati .
yang buruk ,sila campak bawah titi .

Sunday, October 9, 2011

one side .

Hey jiwa ,mari ceria !

Selalu mengimpikan untuk suka tanpa balasnya .Biar orang kata hanya sebelah yang berbunyi .Biarkan aku saja yang bahagia tanpa mengharapkan mereka membalas bahagia itu .Supaya aku tak luka seliuh lagi di jiwa :) Free yeah !


Hati ini milik aku dan aku inginkan hati ini sentiasa bahagia

Yo ,jangan curi jiwa aku lagi .

Friday, October 7, 2011

hadiahkan aku rasamu .


ketenangan hadir di kala kita bersendirian .Waktu itu ,kita mula melakukan proses keseimbangan dengan muhasabah segala dosa & kesilapan .Kerana kadangkala ubat ketenanangan itu ada pada diri sendiri .Menangislah semahunya ,berbicaralah dari hati .
Pujuk lah hati kerana kau lebih lama bersamanya ,bercintalah dengan hati kerana kau lebih memahaminya dan ia lebih dekat dengan kau . .Kerana itu ,jagalah hati ,maka dia akan melakukan "tugasnya" dengan tekun .

Silakan masuk tenang,bertapalah di sini selama mungkin.

Thursday, October 6, 2011

ubat pelali


kawan baik buat panggilan rindu tadi .ingatkan dia bawa berita gembira .rupanya hanya mengirim rindu .ada satu ayat dia buat aku senyum kambing mandi harihari hingga kini .

Orang bercinta ,kalau rindu pada sang kekasih ,tak ada tempat nak mengadu selain pada sang kekasih itu .Tak kan nak mengadu pada mak bapak pulak .Laju je nanti mak bapak hangkut pergi pejabat tok kadi .Erk ?Nak mengadu pada siDia? Sila bermuka hijau dulu .Malu beb malu .

Tapi kalau kita rindu sisters ? Bilabila masa kita boleh text mereka dengan ayatayat seperti IMY, ILY , aishiteru, woo-ai-nee dan sebagainya .Pastinya hati mereka berbungabunga menerima kiriman rindu kita tu kan .Haha .Hati aku yang berbunga tiap kali Sal text “tc ayna sayang” .tak payah nak tunggu keksaih hati pun .

teringat satu dialog kunyit dalam cite hantu bonceng :
"kawan menangis susah nak cari ,tapi kalau kawan sukasuka berlambak tepitepi jalan tookkk"

untuk mereka yang selalu dihati :)


sila percaya bahawa sekarang aku sedang mensiasiakan masa aku dengan berduduk sahaja .mendengar lagulagu yang selari keluar dengan nadanya .bosan ,memikirkan kerja yang masih dalam pembikinan .

berharap menjadi yang terbaik . memberi contoh yang terbaik .memberi sinar dalam kegelapan .menjadi penyelesaian dalam masalah .sungguh berat untuk digalas .untuk membalas ,tapi bila difikirkan ,mungkin ini yang terbaik .untuk segalanya .

Wednesday, October 5, 2011

heart to heart .

title entry ney akan membuatkan seseorang tersenyum


Aku karang ayat ini semalam buat ......
" Kalau bisa saja aku alirkan cinta ini bersama rintiknya hujan ,Awan ,mampukah kau bertahan? "
Hari terasa semakin menggugat .
Hati terasa semakin terhimpit .
Organ respiratori ku minta dibelai.

Ada masanya ,aku sendiri tidak tahu apa mahunya si hati,
ada ketikanya ,tidak mengerti akan diri,
ada waktunya ,sedikit pelik dengan tindakan aku .
Bila ditanya kenapa ,mengapa ,aku diam .

semalam itu sakit , jangan datang lagi ya ?

Tuesday, October 4, 2011

cantik .

big fans of yuna&hana tajima

aku mahu senyum setiap hari .
Cantik itu subjektif .aku rasa cantik ,kau rasa tidak .
Entah .Biarkan ketetapan jodoh menjawab mungkin ?
Ya ,tetap saja pilihan Allah itu yang terbaik .

Biar tak cantik ,asal sedap mata memandang .Biar tak cantik ,asal sejuk hati mencinta .Biar tak cantik ,asal suci akhlak dijaga .Biar tak cantik ,asal aib aku dipelihara .Biar tak cantik ,asal ibu dan ayah dikasihi segenap hati .Biar tak cantik ,asal bahagia mendakap bahu ,berpimpin tangan menuju syurga ,insyaAllah .

aku seorang perempuan .Mampukah aku mempraktikkannya atau sekadar manis di bibir menjadi teori ?

p/s sibuksibuk menjaga rupa ,biar akhlak kita selari dijaga juga .

Monday, October 3, 2011

everyone has a dark side .

title macam caption Dr Hyde and Mr Jeckyl .gabra nak tulis .

aku kenal siapa aku .
aku tahu tinggi rendah aku .aku tahu cacat cela aku .
aku tahu cerita defect aku akan jadi satu tanggungan untuk kau .untuk kau pikul beratnya yang tak mungkin mampu aku imagine .nak perbetulkan budak bermasalah ,budak menangis lemah jiwa .

aku yang harubiru & kau yang macam perfect wash dinamo blue .walaupun berkali aku suruh kau move back ,angkatlah white flag tinggitinggi .supaya aku tak tengok kau suffer later .still kau tetap dengan karekter macam pak pacak ,yang pegang bendera repair jalan ,tegak tak berkalihkalih dengan statement kau tu .
walaupun entah berapa juta kali aku repeat on the same thing ."move back,live well & dont choose yell".sampai ke sudah ,tak larat aku nak tekan replay button kat mulut aku .

thnx untuk si pengambil gambar :)

welcome third of october :)

credit to Mr.google

Kata dia yang membuat aku jadi bergenang ,walau tak seindah mana tetapi sudah cukup .Kerana kadangkala ,perasaan ikhlas menjadi teraju segalanya .Yakinnya dia harus menjadikan aku juga yakin !Boleh aku pinjam hati kau ? "I know it's hard .Make it bit by bit"

untuk 7 bulan yang lepas . thanx for everything . selamat 8 bulan sayang . teringat baitbait lagu yang aku baru je dengar tadi , KUPINANG KAU DENGAN BISMILLAH . tajuk lagu agak CLICHE , tapi amat bermakna .

"atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu"

Saturday, October 1, 2011

life goes well .

Kalau tak seperti biasa pun ,tak semestinya hidup tak lancar kan .Kalau terkurang sesuatu pun ,masih lagi kita diberi nafas kan .Kalau perlu bersabar pun ,tak berkurang pun nikmat hidup yang masih ada .Kalau terasa hilang kawan to kawan & gaduh-yes-kau-kalah session pun ,
video clip stereo heart ada di screen lagi .

YEAH ADAM LEVINE!
Setelah sekian lama ,
aku datang membawa senyuman paling manis .
HAHA !

rindu kat my qifa
Copyright@ LALALA all rights reserved :)