a thousand thanks :)

Friday, September 30, 2011

5 for tonight .

Aku besi di luar , kaca di dalam .
Aku manusia di luar ,alien di dalam .
Aku tak mampu menatap jalan lalu walaupun sekalis cuma .
kadangkadang nak bercerita .tapi tak mampu nak meluahkan .
kadangkadang nak meluahkan tapi tak mampu nak menafsir dengan katakata .

berharap aku lebih murah dengan senyum dan lebih ringan dengan tutur kata yang baik .

Thursday, September 29, 2011

sila berakhir segera

Katakata aku ,
bukan sebilah pedang yang aku nak junam kan kat hati suci kau ,
bukan seekor lebah yang saja menyengat tulus jiwa kau ,
bukan kimpalan besi untuk mengukir luka ,
bukan acuan emas menghenyak tenang diri kau .

Kata orang ,"terlajak perahu boleh diundur ,terlajak kata buruk padahnya" .Dan kerana itu ,lidah terkadang tergeliat untuk sesetengah perkara yang tak patut diungkap .Maafkan aku kawan . Sungguh ,aku terjerat diantara dua situasi yang aku sendiri tak dapat nak lepas .

am i bad ?


tertanya diri ini , bermonolog dlm hati .. "terukkah aku ney?"
sejak 2 3 minggu ney ,aiseh ..terasa sayu je hati aku ney .
maybe banyak buat salah kat orang kan . tapi aku sebenarnya cuma mengelak dari terus melukai hati orang .salahkah aku memilih jalan itu ,merelakan kesedihan kecil sebelum kesedihan besar melanda .terasa diri ini sudah cukup zalim dan hati kecil aku memberontak "i want to choose the way that i am happy with it".

Tuesday, September 27, 2011

title ?

nak merungut berpadapada .
nak bersungut jangan nak mangada .

mata lebam .
mandi hilang .
jalan huyunghayang .
tidur kegelapan .
mamai .
" haa ? kau cakap apa tadi ? "

pertanyaan yang membuatkan kawan aku sakit .
sakit hati maybe . haha
maaf kawan .

sungguh aku 'terbunuh' secara lembutnya ,
menghadap hurufhuruf dan simbol yang berlambak .
sungguh , aku bosan .

sabar la

kecewa dengan kawan .
kecewa dengan teman 'tersayang' .

bila dah selalu sangat nak jaga hati dan perasaan orang.
dan buat pertama kali , aku rasa macam tak dihargai .
dalam hati kosong .
luar apa tah lagi .

kalau lah boleh aku happy kan semua orang yang aku sayang :(

Monday, September 26, 2011

ya , terima kasih!

senyum gembira ketawa .sudah lama rindu berperasaan .
bahagia si pelangi , berterbangan si ramarama .
perut suka lupa lapar .

sedih kecewa hampa . masih perasaan .
mungkin kerana jarang diundang . ia jadi sepi.

tapi awan mendung kan redup . kelabu pun girang waktu tenang .
asap tibatiba jadi kabus pagi . bila sedih ,
sang minda kuasa utama .
untuk tukar si beast menjadi si beauty.
motif tak seberapa . tapi sedang berbahagia .

asal dapat makan kt deli country . senyum aje :)

Thursday, September 22, 2011

i should say thank you YOU (caps lock);

aku tak frust menonggeng .sila kekalkan statement ini dalam kepala otak & memory ram laptop & komputer sekali sampai ke penghujung post ini .peace :p

oh aku menconteng hanyalah untuk melepaskan segala emoemo yang bersarang setelah seharian menghabiskan masa ber'emo' .

emo pasal coding tak habis-habis (dan tak faham) .

emo pasal....hmmm . pergi dan kembali
susah la macam ney .

mestilah emo yang kedua tu lebih emo sebenarnya sebab emo pasal belajar tak kan lah sampai nak menenggelamkan bilik .
haha .

"adalah kurang cool kalau perempuan tak pernah emo ."

???

at least hargai la orang yang dah ada depan mata

Saturday, September 17, 2011

oke . i'll be fine

tak terasa sedih atau terkilan pun dengan apa yang sudah tersurat .
mungkin sudah ada benih-benih "sabar no matter what happen" yang ditanam di dalam sini ,
membuatkan aku tidaklah terasa seperti nak meraung atau terjun bangunan 80 tingkat tersebut atau membatu tak mahu makan .

think positive !


alala , comey nye :)

Wednesday, September 14, 2011

love you like a love song !

ceewahh . suke sangat selena gomez , cute

Apabila soal hati dibangkitkan ,mata akan fokus ,telinga akan dibuka seluasnya ,konsentrasi ditumpukan . Demi menjadi pendengar yang baik walau aku bukan insan yang selayaknya ,aku mencuba

Kita tidak akan selamanya menjadi penjaga hati mereka yang setia ,yang akan selamanya mampu melindungi mereka dari dilukai , seperti seorang ibu yang mampu bertarung nyawa hatta hingga kali yang kesepuluh ,yang akan melukakan diri walau tahu ia mengundang perit .

Jadi , yang hanya mampu aku ungkapkan , jadilah diri yang sebenarnya ,yang mencuba memberi kebahagiaan . Kerana tiada yang mahu memahami kita melainkan kita sendiri . Hanya itu , Kerana aku percaya dengan apa yang aku percaya dan aku lakukan apa yang aku percayai.

Friday, September 9, 2011

sory . you are in the wrong way

"oh sedihnya ,cakapla sesuatu"

seorang manusia mengharap ada suarasuara ajaib yang akan memujuk dengan katakata sakti .
moga hati yang gundah kan reda .
hakikatnya ia semakin gundah bila katakata sakti yang diharap tidak datang sebaliknya yang muncul adalah suara yang mati punca .kelu , kosong .

benarkah kita perlukan katakata sakti untuk mengubah duka jadi suka ?
adakah wujud katakata sakti semanis gula kapas lagi ?

aku ada janji .
sila jangan sakiti .

Thursday, September 8, 2011

you cant count my love to you by looking at my height :(

batuk berdarah tengok tajuk .

baru perasan kawan baik adalah insan-insan yang kurang membebel .
mereka adalah insan mendengar .

rindu bercerita dengannya .
rindu bergedik segala bagai .
rindu merasakan di'take care' olehnya .
rindu duduk di sebelahnya sambil mengira umur .
rindu menjadi diri sendiri di depannya .
mengira kenangan .
mengira bahagia .
dan semoga rindu ini harumnya kekal hingga syurga .


may you be loved in the sweetest way .
you feed me up with the best food of friendship .
I miss you biela !

Wednesday, September 7, 2011

thats way i give you 5 extra mark darl :)

sekadar hiasan semata mata :)

'senyum tak perlu kata apaapa'

'I cant smile without you'

kadangkadang
kita sangat suka ada orang dengar kita ber'mumble' tanpa henti .
kadangkadang ceritanya tak best pun .
kadangkadang cerita pasal beli keopok pun macam nak kecoh .
macam la dapat ayam panggang setalam jatuh dari langit .
dan kadangkadang kita macam tak faham .
adakah kita telah melangkau usia tua .
bila perangai dah jadi macam umur 10 tahun dulu ?
kan orang selalu cakap , orang veteran akan bertabiat seperti kanak-kanak .
whoa !kau tua !kau tua !

dan sangat la tak best .
bila kita hanya mampu ber'mumble' dengan seorang kawan saja .(mampu ya bukan mahu)
sangat diskriminasi .
sangat tak best bila hobi tak dapat dipraktik lagi .
*lari keliling padang sambil tutup muka akibat kecewa*

nak tadah telinga ?
konfem nanti kau menguap.
(post macam nak buat invitation to treat)

Tuesday, September 6, 2011

sejenak .


dulu orang cakap ,

"orang yang putus asa dengan hidup dia akan rasa better mati je"
sebab tu banyak tragedi suicide sebab frust cinta ke ,
sebab fail exam ke .
mungkin sebab tak kuat keYAKINan dia dengan ketetapan Tuhan .
mungkin sebab tak terfikir hikmah di sebaliknya .
atau mungkin sebab dah terasa tak mampu nak fikir apa-apa
tapi macam mana orang yang pernah putus asa ,bangkit semula dah semangat hidup , masih terfikir pasal mati ?
aku hanya ingin memandang sekeliling dan bersyukur .

random thought

Sunday, September 4, 2011

kerja tak gila pertama .


fuh .
hari ney berenjoy lagi .
haha . facial la (murah jek . huhu)

Esplanade tg api .
ney la 2 orang kawan yang suka snap
pic gune hp aku .


haha . pic aku sendiri tiada pulak .
btw , thanx untuk azunairah yang
dengan baik hati nye suruh aku drive lastlast
minit . (nasib baik aku ney baik . haha)
selamat juga sampai . alhamdulillah


senyum sampai ke telinga .
(^__________________^)
Copyright@ LALALA all rights reserved :)