a thousand thanks :)

Monday, December 19, 2011

nice to meet you friend :D

first - kawan lupa kawan can be said as :
"kacang lupakan kulit"
second - jumpa kawan baru, kawan lama dtinggalkan can be said as : "habis madu sepah dibuang"

imagine kalau korang semua berada dalam keadaan macam tu .apa yang korang rasa ? sakitkan ?pedihkan ?

sometimes they said " itu kan perkara normal yang sering berlaku dalam persahabatan ." tapi, bagi aku perkara itu sama sekali tak normal . sebagai manusia, bukankah akan timbul sedikit rasa kesal dan sedih ?

its all our fate !jadi aku hanya terima walaupun aku taknak .terima dengan hati yangg ikhlas tanpa rasa sedikit dendam pun . bukankah itu lebih baik ? ikhlasnya, hargailah rakan kita sebaik yang mungkin .tak susah pun .

No comments:

Copyright@ LALALA all rights reserved :)