a thousand thanks :)

Tuesday, December 13, 2011

kalau luka, ada insurans ?

ada seorang sahabat.. mengadu, mengeluh, berputus asa kerana ujian bertimpatimpa. just remember, Allah takkan turunkan ujian yang begitu berat jika hambanya tak boleh nak mengatasi. bersyukurlah,dengan itu kita mampu mendekatkan lagi diri kita denganNya.

if you cry you are not weak, you are human. tak salah kan kita menangis untuk menghilangkan sesuatu yang terpendam. sebenarnya memaafkan diri sendiri lebih sukar dari memaafkan diri orang lain.


adat manusia, kadangkala nak bercerita tapi tak dapat nak meluahkan. kadangkala nak meluahkan tapi tak dapat nak ditafsirkan dengan katakata. mata tak lagi diminta untuk lena,walaupun already 2:24 am. entah dimana silapnya, selalu dipujuk hati supaya bersabar, bertenang, be cool. Renungkanlah diri.
sometime, i hate having feelings

2 comments:

jameela armann said...

but having feeling makes us human right? kalau takde perasaan tu robot namanya... crying is the best way to make you feel good inside...

dear, saya tag awak dalam post ni tau...

http://namanyajaja.blogspot.com/2011/12/7-eleven-things-bout-me.html

fatinaina said...

sometimes ada situasi yang menyebabkan saya berfikiran kurang baik . hehe

thanks for the tag :)

Copyright@ LALALA all rights reserved :)